Halsbandet

 

I verket ”Halsbandet” vill jag ta upp frågor som handlar om identitet och sexualitet. Hur ser vi på varandra, varför objektifierar vi varandra, vill vi objektifiera oss själva för varandra och hur mycket? I ”Halsbandet” försöker jag beröra dessa frågor genom att uppklädd och spacklad sätta på mig det nästan icke bärbara halsbandet och posera framför kameran. Halsbandet är i lergodslera är ca 18 meter långt och fruktansvärt tungt.

Lekfullheten eller humorn är viktig för mig eftersom jag tror att människor har lättare att då ta till sig mitt arbete som väcker tunga frågor. Därför ville jag att pärlorna i halsbandet skulle vara i en pallet av olika starka färger, och att leran själv får komma fram där den vill. Jag har jobbat snabbt och förutsättningslöst med leran, jag har inte finputsat kanter utan låtit lerans egna egenskaper komma fram.

filmbildliljevalchsbra

närbildhalsband2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>