Det overkliga förfallet av verkligheten

”Det overkliga förfallet av verkligheten”  är mitt examensarbete från 2015 då jag tog masterexamen på Högskolan för design och konsthantverk i keramikkonst. Med lera som material jobbar jag konceptuellt med skulptur och installation. I ”det overkliga förfallet av verkligheten” jobbar jag med avgjutningar av den mänskliga kroppen tillsammans med avgjutningar av vardagliga föremål jag finner i min närhet. De blir byggstenar i mitt arbete. Byggstenar som jag för samman på olika sätt för att gestalta de som har och de som inte har. Frågor som finns med i mitt arbete kretsar kring normer och värderingar. Skulpturerna och installationerna blir ett sätt att möta och ifrågasätta det samhälle jag ser omkring mig. Med ett surrealistiskt formspråk kan jag upphöja den stämning jag söker i installationen. Kontrasten mellan dröm och verklighet suddas ut och det blir en ologisk och absurd framställning av verkligheten.

 

mjolkarmenklar2

mjolkarmenklar1 mjolkarmenklar3 hand2webb frukthogwebb bananwebb sängwebb

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>